+31 (0) 30 246 4085

3 cybersecurity trends voor 2019

20

Nov, 18

3-cybersecurity-trends-jpg

3 cybersecurity trends voor 2019

3-cybersecurity-trends-jpg

Om uw klanten goed te kunnen beschermen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en continu bewust te zijn van de trends in cyberdreigingen. Hackers worden steeds innovatiever en met de dag worden er nieuwe manieren bedacht om de zwakke punten van bedrijven te ontdekken.

In 2019 zijn er een aantal trends die een grote rol gaan spelen voor de cyberbeveiliging. Ongeacht welke dreiging op de loer ligt, is het belangrijk om de juiste securityoplossingen te bieden aan uw klanten. In deze blog vindt u 3 van de belangrijke trends die voorkomen in 2019.

 

MKB’s zijn het doelwit

Volgens het onderzoek van Keeper Security heeft 67 procent van MKB’s een cyberaanval en in de afgelopen 12 maanden 58 procent van MKB’s een datalek meegemaakt. Het aantal cyberaanvallen onder middelkleine bedrijven neemt dus toe, terwijl een groot deel van bedrijven niet de kennis en middelen in huis hebben om hun bedrijf te beschermen. Deze cyberaanvallen worden ook steeds intelligenter en door een gebrek aan middelen en/of kennis kunnen hackers snel hun slag slaan.

 

DDoS – ouderwets maar schadelijk

Distributed Denial of Service, DDoS, is geen nieuwe manier van hacken maar het neemt wel flink toe. Een DDoS-aanval is makkelijk op te zetten, goedkoop en de kans dat hackers ontdekt wordt zeer klein. Hackers sturen verschillende computers aan om vanaf verschillende locaties verbinding te maken met één server. Door deze server zo traag mogelijk te maken, kunnen hackers de server uitschakelen.

 

Malware

Bedrijven zullen last blijven hebben van verschillende malware-aanvallen. Hackers blijven zich inzetten om deze aanvallen intelligenter te maken. Volgens MalwareBytes is er een 55 procent stijging in malware-aanvallen in de afgelopen drie maanden. Een van de malware-aanvallen die het vaakst voor zal komen is de banktrojans.

 

Securityoplossingen voor MKB

Uiteindelijk zijn werknemers de zwakste schakel in een goede beveiliging. Bedrijven zouden dus een goede securityoplossing en het onderwijzen van werknemers als prioriteit moeten hebben. Door het aanbieden van de juiste securityoplossingen kunt u hier een belangrijke rol in spelen. Zo biedt Kaspersky het Managed Service Provider-programma aan zodat u gemakkelijk de producten van Kaspersky Lab aan uw porfolio kan toevoegen.

 

Kaspersky Security for Microsoft Office 365 – Next-generation bescherming van e-mailverkeer via Office 365.

Kaspersky Endpoint Security Cloud – Krachtige beveiliging en een eenvoudig beheer

Kaspersky Security for Mail Server – Voor Microsoft Exchange, op Linux gebaseerde mailservers en IBM Lotus Domino

Kaspersky Hybrid Cloud Security – Grenzeloze beveiliging die ontwikkeld is voor uw hybride cloudomgeving

Kaspersky Endpoint Security for business (Advanced) – Extra beveiliging voor gevoelige gegevens om zwakke punten weg te nemen

Kaspersky Endpoint Security for Business (Select) – Next-generation beveiliging en geavanceerd beheer voor alle endpoints.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die het MSP-programma van Kaspersky Lab biedt? Of wilt u direct de Kaspersky Lab producten verkopen aan uw klanten? De oplossingen van Kaspersky zijn beschikbaar op onze Ingram Micro Cloud Marketplace. Neem contact op met ons software team via software@ingrammicro.nl of via +31 (0) 30 246 4085.

Meer Informatie
Word een Cloud Reseller

Drop a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

COLOR SCHEME Unlimited color options are avaliable via Options Panel.