+31 (0) 30 246 4085

4 stappen tot een simpele en veilige migratie naar de cloud

06

Nov, 18

4-stappen-tot-een-veilige-en-simpele-migratie

4 stappen tot een simpele en veilige migratie naar de cloud

4-stappen-tot-een-veilige-en-simpele-migratie

Microsoft office 365 biedt nu meer dan 30 miljoen gebruikers en organisaties de mogelijkheid om op elk apparaat, altijd en overal te kunnen werken. De oplossing helpt organisaties om de productiviteit en efficiëntie te verhogen. Maar omdat Microsoft Office 365 vaak als softwareproduct wordt gezien, vergeet men dat het een totaaloplossing is die niet via een upgrade geadopteerd wordt maar via migratie.

 

Uitdagingen in migratie

Men kan Office 365 beter zien als een totaaloplossing, dan simpelweg software. Deze mindset geeft een totaal andere kijk op de adoptie van Office 365 en brengt ook bepaalde uitdagingen mee met betrekking tot de migratie. Met de volgende vier stappen kunt u uw klanten helpen om deze uitdagingen de baas te zijn.

 

 1. Stroomlijn de migratie van Legacy email (inclusief PST-bestanden)
 2. De grootste uitdaging voor organisaties is de tijd, investering en het beheer van legacy email, en met name PST-bestanden. Het lastige is dat PST-bestanden niet toegankelijk zijn en niet herkend worden in Office 365. Om PST-bestanden te migreren moet u ze dus eerst lokaliseren om vervolgens de data te kunnen migreren. Met Barracuda PST Enterprise kunt u gemakkelijk PST-bestanden vinden om vervolgens de beslissing te maken wat u met de informatie wilt doen: Verplaatsen naar een beveiligde locatie zoals Exchange online (onderdeel van Office 365) of naar Barracuda Messsage Archiver.

   

 3. Verzeker de toegang tot e-mails
 4. Organisaties vergeten vaak wat voor een impact Office 365 heeft op hun gehele netwerk infrastructuur. De oplossing moet namelijk regelmatig bestanden verplaatsen tussen desktops en de cloud. Dit verhoogt het internetverkeer en het belang van een goed toegangsbeleid voor belangrijke applicaties. Organisaties moeten het belang inzien van het prioriteren van internetverkeer. Barracuda Firewall biedt organisaties om het optimale uit Office 365 te halen door intelligente firewalls.

   

 5. Meerdere lagen aan beveiliging
 6. De beveiliging van Office 365 is voldoende voor sommige bedrijven maar voor organisaties die graag meerdere lagen aan bescherming willen, is het vaak lastig om een extra laag beveiliging aan hun internetverkeer toe te voegen. Het is dus slim om voor een oplossing zoals Barracuda Email Security en Web Security te kiezen, waarmee organisaties aanvullende beveiliging kunnen toevoegen aan Office 365.

   

 7. Vergroot het beleid en de uitvoering
 8. Simpel is niet altijd beter. Voor sommige bedrijven is het nodig om naast Office 365 een derde partij in te schakelen, voor bijvoorbeeld de opslag van berichten. Want hoewel Office 365 verschillende mogelijkheden heeft, zijn deze niet voldoende voor sommige bedrijven. Om een extra laag toe te voegen aan databeveiliging kunnen organisaties gebruiken van Barracuda Message Archiver.

 

Hoe Barracuda u verder kan helpen

Office 365 is de cloudoplossing die schaalbaar en gemakkelijk te beheren is. Voor sommige organisaties is de migratie naar Office 365 gemakkelijk gebeurd maar de grotere organisaties staan vaak voor verschillende uitdagingen. Hierdoor heeft de migratie en het beheer van Office 365 extra aandacht nodig. Het gebruik van derde partij-oplossingen is dan ook aan te bevelen. Barracuda biedt een divers portfolio aan oplossingen waardoor uw klanten optimaal gebruik kunnen maken van Office 365.

 

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over Office 365 en hoe de oplossingen van Barracuda u verder kunnen helpen? Neem dan contact op met ons software team via software@ingrammicro.nl of via +31 (0) 30 246 4085

 
Millicent Pelamonia
Content Marketeer
Ingram Micro Cloud

Meer Informatie
Word een Cloud Reseller

Drop a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

COLOR SCHEME Unlimited color options are avaliable via Options Panel.