+31 (0) 30 246 4085

Communication & Collaboration: bestanden delen in de cloud (3/3)

16

May, 18

2018-05-17-file-sharing

Communication & Collaboration: bestanden delen in de cloud (3/3)

2018-05-17-file-sharing

Het gebruik van cloud blijft aanzienlijk groeien. Het is niet meer de vraag óf, maar wanneer je klant overstapt naar de cloud. Werken in de cloud biedt vele voordelen. Bedrijven kunnen eenvoudiger samenwerken, beter communiceren en met gemak bestanden delen. In de blogserie ‘Communication & Collaboration’ zal ik dieper ingaan op deze drie aspecten en waarom cloud applicaties die zich hierop richten zo populair zijn. In de vorige blog is uitgelicht. In de derde blog ondek je de voordelen en mogelijkheden van bestanden delen in de cloud.


Waarom cloud applicaties gebruiken om bestanden te delen?

Door via de cloud bestanden te delen, zullen bedrijven administratieve kosten besparen, zoals de e-mail opslagruimte. Voorheen zorgden grote bestanden ervoor dat een e-mail server crashte of ze waren te groot om te versturen via e-mail. Er moest een andere tool worden gebruikt om het bestand te versturen. Door bestanden te uploaden in de cloud is dit niet meer nodig. Alle bestanden staan op één plek en zijn beschikbaar voor iedereen die toegang heeft.

Voor elk bedrijf is het veilig houden van data een belangrijke zaak. Om dit te kunnen waarborgen zijn goede back-ups essentieel. Cloud oplossingen bieden de mogelijkheid om potentieel dataverlies te voorkomen. De data wordt opgeslagen in de cloud, waardoor het gebruik van een fysieke server niet meer nodig is. Zo is de data beschermd als er bijvoorbeeld een brand uitbreekt in het pand waar de server staat. Ook kun je de data eenvoudig herstellen als een werknemer per ongeluk bestanden op de server heeft verwijderd.

Een ander belangrijk voordeel is dat gebruikers van een cloud applicatie bestanden op elk moment en elk gewenst apparaat kunnen openen, delen en bewerken. Doordat de bestanden in de cloud zijn opgeslagen, kunnen teams van je klant altijd en overal bestanden delen met mensen binnen en buiten de organisatie.


Ontdek de mogelijkheden van bestanden delen in de cloud

Via de cloud kunnen teams van je klant eenvoudig bestanden delen met elkaar. Ingram Micro biedt diverse cloud oplossingen aan waarmee je klant bestanden kan delen in de cloud.

Dropbox: op meerdere apparaten beschikbaar

Een van de bekendste file sharing tools is Dropbox. De bedrijfsoplossing van Dropbox maakt het mogelijk op een veilige manier bestanden te delen en synchroniseren via de cloud. Bedrijven zijn niet langer afhankelijk van slechts één apparaat om bestanden te openen en te delen, maar kunnen gebruik maken van meerdere apparaten – en op meerdere locaties.

Office 365: altijd en overal verbonden

Met Office 365 kunnen teams van je klant overal verbonden en productief blijven. OneDrive is perfect voor online storage en back-up, waarmee ze ook bestanden kunnen delen en eraan samenwerken. Ook onderweg kunnen teams van je klant bestanden openen, bewerken en delen met mobiele Office 365-apps.

Nomadesk: online en offline bestanden delen

Nomadesk biedt een eenvoudige en veilige manier om bestanden te delen, synchroniseren en opslaan. Op alle gegevens wordt encryptie toegepast op lokaal-, web en mobielniveau. Via automatische synchronisatie worden de bestanden in de cloud en in de client-omgeving gelijk gehouden. De online variant dient ook als back-up en extra opslagmedium.


Geïnteresseerd?

Ingram Micro heeft cloud oplossingen in haar portfolio die speciaal zijn ontworpen voor communiceren in de cloud. Is je klant geïnteresseerd in een van deze cloud applicaties? Je kunt ze eenvoudig bestellen via onze Cloud Marketplace. Wil je meer weten? Neem dan contact op met ons cloud team via cloud@ingrammicro.nl of +31 30 246 4085.


Jade Tjiong
Online Marketing & Content Specialist
Ingram Micro Cloud

Cloud Oplossingen

Word Cloud Reseller

 

COLOR SCHEME Unlimited color options are avaliable via Options Panel.