+31 (0) 30 246 4085

Communication & Collaboration: communiceren in de cloud (2/3)

26

Apr, 18

Collaboration & Communication

Communication & Collaboration: communiceren in de cloud (2/3)

Collaboration & Communication

Meer en meer bedrijven migreren hun applicaties naar de cloud. Werken in de cloud biedt ook veel voordelen. Bedrijven kunnen eenvoudiger samenwerken, beter communiceren en met gemak bestanden delen. In de blogserie ‘Communication & Collaboration’ zal ik dieper ingaan op deze drie aspecten en waarom cloud applicaties die zich hierop richten zo populair zijn. In de vorige blog is samenwerken in de cloud uitgelicht. In de tweede blog ontdek je de voordelen en mogelijkheden van communiceren in de cloud.

 

Waarom cloud applicaties gebruiken om te communiceren?

Een groot voordeel van communiceren via de cloud is dat werknemers op elk gewenst apparaat (laptop, tablet of smartphone) met elkaar kunnen communiceren. Vaak is het mogelijk om een cloud applicatie op apparaten met verschillende besturingssystemen (Windows, Mac, iOs of Android) te installeren. Dit betekent ook dat werknemers op elk gewenste locatie kunnen communiceren met elkaar. Of dit nu op kantoor is, thuis of bij een klant.

 

Bovendien werkt je klant altijd met de nieuwste versie van de applicaties. Is er een nieuwe update? Dan zal de volgende keer dat je klant inlogt direct de nieuwste versie starten. Hierdoor verliest hij geen kostbare tijd meer aan het onderhouden en beheren van applicaties. Alle gebruikers werken ook in dezelfde versie. Werknemers zullen dus geen problemen hebben met bijvoorbeeld het openen van een bestand, omdat het bestand in een andere versie is gemaakt.

 

Daarnaast worden de meeste cloud oplossingen op maandbasis gefactureerd. Je klant kan eenvoudig gebruikers op- en afschalen. Hij betaalt dus alleen wat hij daadwerkelijk gebruikt en heeft altijd inzicht in zijn kosten. Grote investeringen in hardware en software zijn ook niet meer nodig. En onverwachtse kosten zijn verleden tijd.

 

Ontdek de mogelijkheden van communiceren in de cloud

Vergaderen, bellen of content delen. Het kan allemaal met cloud applicaties. Ingram Micro heeft verschillende applicaties in haar portfolio waarmee teams van je klant kunnen communiceren in de cloud.

 

Cisco Spark: berichten sturen, bestanden delen en vergaderen op één plek

Met Cisco Spark heeft je klant alle vormen van communicatie goed geregeld en beveiligd vanuit één cloudplatform dat overal ter wereld bereikbaar is en gebruikt kan worden vanaf ieder apparaat. Je klant profiteert van alle veelzijdige communicatietools die ze nodig hebben om op elk apparaat productiever te zijn. Omdat met Cisco Spark de communicatie vlekkeloos verloopt, kunnen klanten eenvoudiger samenwerken. Ze zijn in staat om berichten te sturen, bestanden te delen en te vergaderen met verschillende teams, allemaal op dezelfde plek.

 

Skype for Business: bellen, vergaderen en delen op één platform

Voor een goede teamsamenwerking is goede communicatie onmisbaar. Met Skype for Business kunnen teams van je klant met één platform bellen, vergaderen en delen. Via mobiele apps voor Windows, Mac, iOS en Android kunnen werknemers overal contact maken met collega’s. Skype for Business is gemaakt voor alle vergaderbehoeften, of je klant nu teamsessies wilt houden of een vergadering live wilt streamen of via zijn telefoon wilt inbellen bij een vergadering.

 

Office 365 Calling Plans: overal en altijd op elk apparaat veilig bellen

Maak bellen nog gemakkelijker met behulp van een betrouwbare cloud oplossing! Met een Office 365 telefoonabonnement profiteert je klant van betere services, beveiliging én ondersteuning in vergelijking met traditionele telefoonlijnen. Je klant kan vanaf ieder apparaat bellen, inclusief IP-telefoons, Skype-ruimtesystemen, pc’s, Macs en mobiele apparaten. Een Office 365 Calling plan kun je eenvoudig bestellen via de Cloud Marketplace bij een Office 365 E5 licentie.

 

BizSkype: activeren van telefonie in Microsoft Office 365 en Skype for Business

BizSkype is de meest innovatieve telefonie-oplossing voor het mkb waarin alle moderne communicatiemiddelen zijn verenigd. Het is dé oplossing voor het activeren van telefonie in Microsoft Office 365 en Skype for Business. Met deze eenvoudige koppeling maakt je klant van zijn Office omgeving zijn IP-telefoon.

 

Geïnteresseerd?

Ingram Micro heeft cloud oplossingen in haar portfolio die speciaal zijn ontworpen voor communiceren in de cloud. Is je klant geïnteresseerd in een van deze cloud applicaties? Je kunt ze eenvoudig bestellen via onze Cloud Marketplace. Wil je meer weten? Neem dan contact op met ons cloud team via cloud@ingrammicro.nl of +31 30 246 4085.

 

Jade Tjiong
Online Marketing & Content Specialist
Ingram Micro Cloud

COLOR SCHEME Unlimited color options are avaliable via Options Panel.