+31 (0) 30 246 4085

Communication & Collaboration: samenwerken in de cloud

12

Apr, 18

Communication & Collaboration - samenwerken in de cloud

Communication & Collaboration: samenwerken in de cloud

Communication & Collaboration - samenwerken in de cloud


Meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven gebruikt cloud applicaties. Een van de meest gebruikte applicaties is Office 365. Het gebruik hiervan blijft stijgen en dat is niet voor niets. Met deze cloud applicatie kunnen bedrijven eenvoudiger samenwerken, beter communiceren en met gemak bestanden delen. In de blogserie ‘Communication & Collaboration’ zal ik dieper ingaan op deze drie aspecten en waarom cloud applicaties die zich hierop richten zo populair zijn. In de eerste blog ontdek je de voordelen en mogelijkheden van samenwerken in de cloud.

 

Waarom cloud applicaties gebruiken om te samenwerken?

Samenwerken in de cloud heeft verschillende voordelen. Een team dat moet samenwerken in een bestand zal minder tijd verspillen. Als het bestand meerdere keren door verschillende mensen moet worden voorzien van feedback, hoeft het document niet steeds naar elkaar gemaild te worden. Iedereen werkt altijd in de laatste versie. Afhankelijk van de cloud applicatie kunnen werknemers vaak ook bestanden op elk gewenst apparaat openen, bewerken en delen. Samenwerken in de cloud zorgt dus voor een verhoogde productiviteit.

 

Een ander voordeel dat zeker niet onbelangrijk is, is de verbeterde veiligheid. Een veilig samenwerkingsplatform dat ook geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten zorgt ervoor dat bedrijven kunnen voldoen aan de hoge security eisen en dat gevoelige data veilig staat. Met een cloud applicatie kunnen werknemers op een veilige manier samenwerken aan bestanden. Heeft een werknemer per ongeluk bestanden verwijderd? Dan kunnen deze vaak snel en eenvoudig hersteld worden dankzij back-up.

 

Ontdek de mogelijkheden van samenwerken in de cloud

Of je klant nu op zoek is naar een applicatie voor onlinevergaderingen, content delen of een online werkplek. Ingram Micro biedt diverse cloud oplossingen aan die speciaal gericht zijn op samenwerken in de cloud.

 

Cisco: overal, altijd en met iedereen samenwerken

Cisco Spark is een beveiligde online werkplek waarmee je klant alles op het gebied van samenwerking voor elkaar krijgt, waar ook ter wereld. Vanaf iedere locatie kunnen teams van je klant samenwerken aan bestanden, contacten bijhouden en nog veel meer. Met de Cisco Spark App wordt de samenwerking en de productiviteit verhoogd door berichten te plaatsen, content te delen en face-to-face te overleggen. Hun teamleden kunnen virtueel of op kantoor deelnemen aan bijeenkomsten, net als leveranciers of derden.

 

Dropbox: samenwerken op meerdere apparaten

Dropbox Business maakt het mogelijk op een veilige manier bestanden te delen en synchroniseren via de cloud en er samen aan te werken. Bedrijven zijn niet langer afhankelijk van slechts één apparaat om bestanden te openen en te delen, maar kunnen gebruik maken van meerdere apparaten en op meerdere locaties.

 

Office 365: effectiever samenwerken

Office 365 biedt een geïntegreerde oplossing waarmee teams effectiever kunnen samenwerken, met teamchats, onlinevergaderingen, veilige opties voor co-creatie en bestandsdeling, e-mailpostvakken voor groepen en een sociaal netwerk voor het werk.

 

Sharepoint: moeiteloos samenwerken op één gezamenlijke werkplek

Sharepoint maakt het voor de teams van je klant eenvoudig om samen te werken. Op een gezamenlijke werkplek kunnen gebruikers inhoud, gegevens en nieuws overzichtelijk bewaren en hieraan samenwerken. Zo zit iedereen op één lijn. Via intranet en portals worden werknemers op de hoogte gehouden en gebruikers verbonden.

 

Nomadesk: eenvoudig en veilig bestanden delen

Een andere handige cloud oplossing voor samenwerken in de cloud is Nomadesk. Nomadesk biedt een eenvoudige en veilige manier voor het opslaan, delen en beheren van bestanden. Nomadesk wordt ook op het apparaat zelf als cliëntversie geïnstalleerd. Hierdoor zijn de bestanden ook offline beschikbaar. Via automatische synchronisatie worden de bestanden in de cloud en in de client-omgeving gelijk gehouden. De online variant dient ook als back-up en extra opslagmedium.

 

Geïnteresseerd?

Ingram Micro heeft cloud oplossingen in haar portfolio die speciaal zijn ontworpen voor samenwerken in de cloud. Is je klant geïnteresseerd in een van deze cloud applicaties? Je kunt ze eenvoudig bestellen via onze Cloud Marketplace. Wil je meer weten? Neem dan contact op met ons cloud team via cloud@ingrammicro.nl of +31 30 246 4085.

 

Jade Tjiong
Online Marketing & Content Specialist
Ingram Micro Cloud

COLOR SCHEME Unlimited color options are avaliable via Options Panel.