+31 (0) 30 246 4085

DocuSign: snel en veilig elektronisch ondertekenen

03

Oct, 17

snel en veilig elektronisch ondertekenen

DocuSign: snel en veilig elektronisch ondertekenen

snel en veilig elektronisch ondertekenen

Veel bedrijven streven ernaar om minder papier te gebruiken op kantoor: een paperless office. De digitalisering van kantoren heeft veel voordelen. Het bespaart geld, het is beter voor het milieu en gegevens worden makkelijker gedeeld. Een stapel documenten afdrukken, omdat je deze wilt delen met een collega, is niet meer nodig. De documenten kunnen eenvoudig gedeeld worden via bijvoorbeeld Office 365. Een andere cloud oplossing die kan bijdragen aan een paperless office is DocuSign. In deze blog leg ik je uit wat DocuSign precies is en hoe je klant er gebruik van kunnen maken.

 

Wat is DocuSign?

Contracten, formulieren en overeenkomsten hoeven niet meer geprint en fysiek ondertekend te worden dankzij DocuSign. DocuSign biedt een eenvoudige en veilige manier om documenten elektronisch te ondertekenen en handtekeningen van anderen te ontvangen. Deze cloud oplossing verlost je klant van de moeite, de kosten en het gebrek aan beveiliging bij het afdrukken, faxen, scannen of per koerier verzenden van documenten ter ondertekening. DocuSign is het meest gebruikte eSignature- en DTM-platform ter wereld en wordt vertrouwd door miljoenen gebruikers in 188 landen.

 

DocuSign is geschikt voor vrijwel alle sectoren

DocuSign wordt op honderden manieren gebruikt in bijna alle professionele sectoren en op alle bedrijfsafdelingen, bijvoorbeeld op het gebied van financiën, juridische zaken, human resources, sales, vastgoed en de gezondheidszorg. DocuSign is te integreren met een aantal applicaties en softwareleveranciers, waaronder Microsoft, waardoor klanten transacties 100% digitaal kunnen behouden en papiergebruik kunnen verminderen. Inefficiënte digitale processen zijn met dit systeem ook verleden tijd.

 

DocuSign voldoet aan alle wetgeving en richtlijnen

Ik hoor je denken: “Is een digitale handtekening wel rechtsgeldig?” Waarschijnlijk ook een vraag waar je klant mee zal komen. Het uitgebreide elektronische ondertekeningsproces van DocuSign voldoet volledig aan alle relevante wetgeving en richtlijnen in de Verenigde Staten, de Europese Unie en andere delen van de wereld. De Amerikaanse E-SIGN Act en de Europese richtlijn 1999/93/EC bepalen beide dat elektronische documenten en handtekeningen juridisch bindend zijn. Ze hebben dezelfde rechtsgevolgen als traditionele papieren documenten en handgeschreven handtekeningen.

 

Voordelen van documenten ondertekenen met DocuSign

  • Onderteken documenten GRATIS en rechtstreeks vanaf het device (zonder pen en papier);
  • Zet de handtekening met de vinger of digitale pen, door een afbeelding van de handtekening te uploaden of door een van de vooraf opgemaakte stijlen van DocuSign te selecteren;
  • Je kan teksten aan je documenten toevoegen (naam, adres);
  • Ontvang realtime pushmeldingen wanneer een document elektronisch ondertekend moet worden.

 

Geïnteresseerd in DocuSign?

Met DocuSign kan je klant veilig en eenvoudig documenten elektronisch ondertekenen en handtekeningen van anderen ontvangen. Wil jij DocuSign aanbieden aan je klant? Neem voor meer informatie contact op met ons cloud team via cloud@ingrammicro.nl of +31 30 246 4085.

 

Wil je meer weten over DocuSign? Bekijk dan de onderstaande video.

Meer Informatie
Word een Cloud Reseller

 

Jade Tjiong
Online Marketing & Content Specialist
Ingram Micro Cloud

COLOR SCHEME Unlimited color options are avaliable via Options Panel.