+31 (0) 30 246 4085

Highlights van het Dropbox partner forum

21

Nov, 18

dropbox-partner-forum-blog

Highlights van het Dropbox partner forum

dropbox-partner-forum-blog

Op dinsdag 6 november organiseerde Ingram Micro, in samenwerking met Dropbox, het Dropbox Business Partner Forum. Partners van verschillende grootte, uit verschillende delen van het land zijn afgereisd naar Utrecht om het evenement te kunnen bijwonen. De dag begon met een update over en de stand van zaken in de Benelux en diverse nieuwe Dropbox Business features. Na de lunch is er een Partner case besproken die een nieuwe kijk heeft gegeven over hoe u Dropbox Business kunt verkopen bij uw eindklanten. Einde van de middag was het tijd voor een roundtable discussie waar de partners konden discussiëren over verschillende topics. De dag werd afgesloten met een gezellige borrel en diverse hapjes in het bruin café beneden in het Ingram pand.

 

Highlights 2018

Na een van de drukste ochtendspitsen ooit was het goed starten met een lekkere kop koffie, of voor sommigen een dubbele of driedubbele espresso. Eenmaal gesetteld en de tas met goodies bekeken, begon de aftrap. Marcel van de Gender, Head of Channel Sales Benelux van Dropbox, opende het evenement.

Vervolgens besprak Marcel de cijfertjes, de vernieuwingen in het product en de gezamenlijke learnings van het afgelopen jaar. Hier kwamen een aantal interessante highlights in rap tempo voorbij. Hiermee was een goede basis gelegd om in het tweede deel van de dag de dialoog te starten.

 

De drie C’s: Communicatie, Content en Coördinatie

Naast alle updates over Dropbox Business in de Benelux zijn er nog tal van andere interessante onderwerpen besproken. De focus van Dropbox ligt op de drie C’s: Communicatie, Content en Coördinatie. Dropbox ziet zich in het midden van deze drie C’s en verbind ze tot een gezamenlijk geheel. Ook wel genoemd ‘’Building bridges, not islands’’.  Met 300.000 API-integraties integreren zij perfect met uw bestaande software, uw toekomstige applicaties en nog vele andere Third party oplossingen zoals, DocuSign, Adobe en Octa. Dropbox is het consistente platform dat al uw content op een veilige manier distribueert, wat het gemakkelijk maakt om feedback te krijgen op een gecoördineerde en makkelijk te organiseren manier.

 

Partner Case: NavaTron

Na de lunch (waar waren die broodjes korket?), was het tijd om naar elkaar te luisteren. De Partner Case werd verzorgd door Clemens Schotte  van NavaTron. Clemens verkoopt het product Dropbox Business op een hele andere manier dan velen van ons reeds gewend zijn. De hele verkoopcyclus is gebaseerd op Dropbox Business: De project aanpak in Paper en de offerte in Showcase. De NavaTron prospect ervaart Dropbox Business dus al meteen qua gemak en snelheid wanneer hij zijn voorstel ontvangt en later als de verdere uitrol wordt besproken. Met Dropbox Paper kunnen teams in real-time samenwerken. Uw klant kan samen met zijn teamleden schrijven, opmerkingen delen, afbeeldingen in documenten opnemen en meer. Clemens vertelde hoe hij door middel van Dropbox Paper zijn klanten op een simpele wijze kennis laat maken met Dropbox. Dit was een geheel andere manier van het product positioneren, die veel partners nog niet hadden gezien. Een aantal is hier direct mee aan de slag gegaan en ook zij hebben inmiddels ook hun eerste successen behaald.

 

Succesvolle Dropbox uitrol van Aces Direct

Na de pitch van Clemens was het de eer aan Jan-Willem Smit van Aces Direct. Jan-Willem nam de groep mee in de diverse activiteiten die hij zowel naar de interne organisatie als naar de klanten van Aces Direct heeft gemaakt met Dropbox Business. In die reis zaten een aantal leermomenten die hij met de groep heeft gedeeld om de aanwezigen snel van start te laten gaan met een succesvolle Dropbox aanpak. Daarnaast sneed Jan-Willem een aantal punten aan die een levendige discussie opwekten aan de tafel. Het was mooi om te zien hoe eenieder aan de tafel op zijn manier met de punten aan de slag ging en zijn feedback verzamelde op de post-its. Uiteindelijk zat op het eind van de sessie het whiteboard mooi vol met suggesties voor het verder verbeteren van de service naar de resellers van Dropbox in de Benelux op het gebied van onder andere marketing, training en leaddistributie.

 

Geïnteresseerd in Dropbox Business?

Dropbox Business vereenvoudigt het werk van uw klant door alle bestanden bij elkaar te brengen op één centrale plek. Heeft uw klant meerdere platformen? Of wilt u simpelweg niet al uw eieren in een mandje leggen? Bouwt u uw propositie op basis van de beste producten in elke categorie? Dan is Dropbox Business het enige platform om alles te connecteren. Zo wordt alles veilig gesynchroniseerd op alle apparaten waardoor uw klant altijd en overal bij zijn bestanden kan.  Wilt u het zelf eens proberen? Dan bieden wij u gratis 5 Advanced licenties twv 900 euro. Probeert u het daarom zelf eens. Gegarandeerd dat u niet meer terug wilt!

Dropbox Business is eenvoudig te bestellen via de Ingram Micro Cloud Marketplace. Wilt u eerst meer informatie ontvangen over Dropbox Business of de gratis licenties? Neem dan contact op met ons cloud team via cloud@ingrammicro.nl of +31 (0) 30 246 4085.

Koen Niemeijer
Product Specialist Dropbox
Ingram Micro Cloud

Meer Informatie
Word een Cloud Reseller

Drop a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

COLOR SCHEME Unlimited color options are avaliable via Options Panel.