+31 (0) 30 246 4085

Hybrid Cloud Event – 22 november 2018

06

Dec, 18

hybrid-cloud-event

Hybrid Cloud Event – 22 november 2018

hybrid-cloud-event

 

 

 

 

 

Op donderdag 22 november vond het Hybrid Cloud Event plaats. Een event waarbij we samen met Microsoft, Micro Focus en Red Hat onze partners meenamen op weg naar de cloud. Want we kunnen er niet meer omheen: Een hybride cloud oplossingen die bestaat uit een eigen, fysiek datacenter, gecombineerd met een public cloud omgeving. Het was een interessante middag met inspirerende sprekers.

De middag begon goed met een lekkere lunch bij Buitenplaats Amerongen. Na de lunch begonnen Sven Groot en Paul Hermans met een introductie op Ingram Micro. Hierbij vertelden ze over de nieuwe visie die Ingram Micro heeft voor het aanbieden van totaaloplossingen die aansluiten bij de trends vanuit de markt. Binnen dit aanbod voegen wij waarde toe door onze partners te helpen op sales, marketing en technisch vlak.

Het belang van orchestration

Franklyn Cecilia vertelde ons meer over de Ingram Micro Cloud Marketplace. Met de Cloud Marketplace biedt Ingram Micro een uniek geautomatiseerd platform waarin de meest toonaangevende cloud oplossingen worden aangeboden. Vervolgens vertelde Franklyn ons meer over de visie van Ingram Micro op Hybrid Cloud. Vanuit zijn rol als techneut gaf hij enkele sprekende voorbeelden over partners die samen met ons de stap naar de hybrid cloude gemaakt hebben. Want hoe regelt u dat nou eigenlijk, een infrastructuur die bestaat uit een on-premise, public en/of cloud omgeving? Eén van de belangrijkste dingen hierbij is, orchestration.

 

PlateSpin – gemakkelijke migratie

Een ander essentieel onderdeel van de Ingram Micro Hybrid Cloud oplossing is de weg naar de cloud toe. Ingram Micro adviseert hier de producten van Micro Focus. Alain Salesse en Chris Winter vertelden over de voordelen van ControlPoint en PlateSpin, oplossingen die u helpen met de migratie naar de cloud. Alain Sallese legde duidelijk uit wat PlateSpin precies inhoudt en vertelde ons over de vele voordelen van de software suite. Met PlateSpin kunt u sneller, met minder risico en met een lagere prijs gehele server workloads migreren tussen fysieke, virtuele en cloud platforms. Aansluitend vertelde Chris Winter van Micro Focus ons meer over de Secure Content Management Suite (SCM Suite). Met de SCM-suite kunt u alle verschillende soorten data migreren naar verschillende platforms.

 

De weg naar de cloud

Voor organisaties zijn er verschillende redenen om over te stappen naar de cloud. Zo bieden cloud oplossingen een vermindering in kosten, een verhoging in flexibiliteit en meerdere beveiligingsvoordelen. Bedrijven zijn dus volop in hun digitale transformatie en de rol van Open Source in de digitale transformatie is groot. Patriek van Dorp, cloud solution architect bij Microsoft, liet zien dat meer dan 60% van bedrijven open source en open API’s adopteren voor cloud integratie strategieën. Microsoft is daarom de samenwerking aangegaan met Red Hat. De samenwerking tussen Microsoft Azure en Red Hat biedt een uniek gezamenlijk portfolio met een wereldwijd bereik en support.

 

A path to a cloud way of working, putting it all together

Tot slot namen Erik Geensen en Koen van Bakel van Red Hat het woord. Erik liet ons zien hoe snel de wereld tegenwoordig technologische ontwikkelingen omarmt. Hetzelfde geldt voor Hybrid Cloud. Met verschillende oplossingen voor optimalisatie, integratie en beheer helpt Red Hat partners op weg naar en in de cloud.

 

Meer weten?

De verschillende sprekers hebben ons geholpen om een duidelijk beeld te krijgen over hybride cloud oplossingen. Kon u helaas niet bij het evenement zijn maar wilt u meer weten over de oplossingen van Micro Focus, Microsoft en Red Hat? Vul dan hier het contactformulier in. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt ook direct contact opnemen met ons cloud team via cloud@ingrammicro.nl of via +31 (0) 30 246 4085.

 

Meer informatie
Word een Cloud Reseller

Drop a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

COLOR SCHEME Unlimited color options are avaliable via Options Panel.