+31 (0) 30 246 4085

Ingram Micro introduceert Cyber Security Services

17

Oct, 17

2017-10-17-cyber-security-services

Ingram Micro introduceert Cyber Security Services

2017-10-17-cyber-security-services

De aandacht voor cyber security in Nederland is vooral gericht op grote organisaties als multinationals en de overheid. De schade die een cyberaanval met zich teweeg brengt, loopt soms op tot in de miljoenen. Niet alleen grote bedrijven worden getroffen door cyberaanvallen, ook het mkb heeft hiermee te maken. Helaas is er bij mkb’s nog te weinig aandacht voor cyber security. Dit terwijl een cyberaanval of beveiligingslek bij mkb’s enorme gevolgen kan hebben. Ze kunnen het vertrouwen van hun klanten verliezen en kleine bedrijven kunnen zelfs failliet gaan. Waarom is het mkb niet goed beschermd tegen cyberaanvallen en wat kan hier tegen gedaan worden?

 

Goede cyber security te duur voor mkb’s

De meeste Nederlandse bedrijven vallen in de categorie midden- of kleinbedrijf. Een groot deel daarvan is niet goed beschermd tegen cyberaanvallen. Hoeveel bedrijven dit zijn, laat onderzoek van CBS naar ICT-gebruik van bedrijven zien. Ruim 20% van de bedrijven met minstens tien werknemers heeft in 2016 te maken gehad met de gevolgen van een cyberaanval. De slechte beveiliging van mkb’s heeft niet alleen gevolgen voor de bedrijven zelf, maar is een bedreiging voor het hele bedrijfsleven.

Waarom is in het mkb de beveiliging tegen cyberaanvallen niet in orde? Volgens onderzoek van het Rathenau Instituut komt dit omdat mkb’s onvoldoende middelen, kennis of toegang tot kennis hebben om passende maatregelen te nemen. Vaak zijn ze niet voldoende in staat om te beoordelen wat ze nodig hebben. Bovendien lopen de kosten van goede cyberbeveiliging zo op dat het voor veel mkb’s niet meer opweegt tegen de baten. Het mkb heeft behoefte aan goedkopere oplossingen.

 

Kennis en tools om jouw klanten te helpen

Voor een groot deel van de mkb’s geldt dat zij noch de expertise noch het budget hebben om security oplossingen in te kopen. Zij kijken daarvoor naar hun partners. Daarom introduceert Ingram Micro dit najaar Cyber Security Services. Wij bieden jou de kennis en tools om jouw klant te kunnen helpen met het verbeteren van zijn cyber security beleid. Dit allemaal betaalbaar voor het mkb.

Wat houden deze cyber security diensten in? Het begint bij de technische assessments. Hiermee worden de risico’s in kaart gebracht van de IT-omgeving van jouw klant. Ons team van security specialisten voert penetration tests uit om te zien welke kwetsbaarheden er zijn in de IT-omgeving. Ook scannen zij bijvoorbeeld de bestaande applicaties en gaan op zoek naar malware. De rapporten die uit de testen komen, worden geanalyseerd door onze security consultants.

De consultants helpen jouw klant bij het formuleren van doelstellingen en plannen activiteiten in om die doelstellingen te behalen. Zij ondersteunen hen bij de ontwikkeling van een cyber security strategie en het implementeren van effectieve beveiligingsmaatregelen. Jouw klant ontvangt advies op maat waarmee hij de cyberbeveiliging van zijn bedrijf naar een hoger niveau kan tillen. Bij een goede cyberbeveiliging moeten de werknemers en het management niet worden vergeten. Daarom hebben we een uitgebreid trainingsaanbod op het gebied van cyber security. Van basis awareness trainingen voor eindgebruikers tot CISSP en ISO certificeringen.

De cyber security diensten kun je zien als een business development tool om jouw bestaande cyber security portfolio te positioneren op basis van de rapporten. Wij bieden jou de kennis en tools om jouw klant te kunnen helpen met het verbeteren van zijn cyber security beleid. Jouw klant ontvangt advies op maat van enterprise kwaliteit voor een betaalbare prijs.

 

Meer weten over de cyber security diensten?

Met onze betaalbare cyber security diensten zorg jij ervoor dat jouw klant bewust wordt van de gevaren van cybercriminaliteit en beschikt over de kennis om een gedegen cyber security beleid te implementeren. Samen bepalen we of jouw klant alleen behoefte heeft aan security oplossingen of ook aan de security diensten. Wil je meer weten over onze security oplossingen en/of security diensten? Neem dan contact met mij op via arthur.kemme@ingrammicro.com.

 

Arthur Kemme
Business Development Manager Cyber Security
Software & Cloud
Arthur.Kemme@ingrammicro.com

COLOR SCHEME Unlimited color options are avaliable via Options Panel.